جمعه ۲۸ اردیبهشت ۰۳

نكات مهم راه اندازي رستوران از نوع سيار

۴ بازديد

براساس آمار موسسه All Business صنعت خوراكي يكي از دشوارترين حوزه ها براي شروع كسب وكار تازه است. هدف اصلي اين مقاله بررسي گونه خاصي از فعاليت در صنعت رستوران داري است. شايد شما هم در خيابان ها خودروهايي داراي تجهيزات آشپزخانه صنعتي اما سيار را ديده باشيد. بسياري از كارآفرينان خلاق از چنين خودروهايي به عنوان رستوران سيار استفاده مي كنند. به اين ترتيب شروع كار آنها در صنعت بزرگ مواد غذايي با گامي كوچك اما مطمئن صورت مي گيرد.

بدون ترديد ريسك موفقيت راه اندازي رستوران با آشپزخانه اي سيار بسيار كمتر از نمونه هاي ديگر است. با اين حال چنين امري به معناي عدم نياز به برنامه ريزي و تحمل سختي هاي گوناگون نيست. در ادامه اين مقاله به بررسي برخي از نكات مهم براي شروع كسب وكار رستوراني سيار و موفقيت در آن خواهم پرداخت.

اهميت برنامه ريزي در راه اندازي كسب و كار رستوراني

پيش از آنكه كسب وكارتان را شروع كنيد، بايد پيرامون آن فكر كرده و برنامه ريزي نماييد. وقتي از تفكر و برنامه ريزي پيرامون كسب و كار صحبت مي كنم، منظور فقط بخش هاي مهم نيست. در حقيقت بايد براي تمام بخش ها و جزييات كسب وكار برنامه اي دقيق داشت. يكي از مهم ترين بخش هاي مربوط به رستوران سيار طراحي منو رستوران است. توجه داشته باشيد كه هر غذايي را نمي توان در پشت يك خودرو طبخ كرد. به اين ترتيب بايد سراغ دستور پخت غذاهايي باشيم كه به راحتي و در پشت خودرو قابل تهيه باشند

با توجه به نوع فعاليت مان و گستردگي كسب وكار بايد به فكر مديريت آن نيز بود. به اين ترتيب با يك پرسش بسيار مهم مواجه هستيم: آيا مديريت اين كار فقط برعهده خودمان است يا به كمك ديگران نياز داريم؟ محل مورد نظر ما براي شروع فعاليت كجاست؟ آيا محله اي شلوغ را مد نظر داريم؟ يا شايد براي امتحان اوليه كسب وكارمان يك محيط خلوت تر مدنظرمان است؟ نكته مهم درخصوص انتخاب محل مناسب براي شروع به كار رستوران سيارمان توانايي پوشش تعداد افراد حاضر در آن محيط است. به اين ترتيب بايد خودروي ون مناسبي براي تهيه حجم بالايي از غذا (در صورت انتخاب محله شلوغ) داشته باشيم. وقتي ما محله شلوغي را براي شروع به كار انتخاب مي كنيم، معناي آن نياز به بودجه بيشتر نيز هست. متاسفانه بسياري از رستوران ها بدون توجه به بودجه اوليه شروع به كار در محله اي شلوغ مي كنند. به اين ترتيب پس از گذشت اندك زماني از شروع به كار با مشكلات عديده اي در زمينه تامين نيازهاي اوليه خود مواجه خواهند شد.

به عنوان توصيه كليدي اين بخش بايد برآورد هزينه هاي اوليه را در ذهن داشت. به اين ترتيب بدون پيش بيني دقيق هزينه هاي مورد نياز در ادامه راه دچار مشكلات فراواني خواهيم شد. نكته جالب اينكه همين برآوردهاي دقيق هزينه در ابتداي راه تا حد زيادي آينده رستوران سيارمان را مشخص خواهد كرد

كسب مجوزهاي لازم براي راه اندازي رستوران

اگر شروع به فعاليت يك رستوران سيار فقط نيازمند يك خودروي ون و مهارت در آشپزي بود، اكنون خيابان ها پر از رستوران هاي سيار بود. با اين حال واقعيت خلاف اين امر را نشان مي دهد. به اين ترتيب شروع به كار يك رستوران حتي از نوع سيارش به مانند هر كسب وكار ديگري نيازمند برخي مجوزهاي رايج است. كسب مجوزهاي لازم راه اندازي رستوران و پروانه هاي ضروري از مهم ترين اقدامات پيش از شروع به كار رسمي است. در غير اين صورت به احتمال زياد با جريمه هاي سنگين دولتي مواجه خواهيم شد.

 

نكته مهم درخصوص دريافت مجوزهاي دولتي و منطقه اي تفاوت آن از هر منطقه به منطقه اي ديگر است، بنابراين به جاي پرس وجو از منابع غيرمطمئن به طور مستقيم با مقامات مورد نظر وارد مذاكره شويد. خوشبختانه كسب مجوزهاي لازم معمولا مشكل خاصي ندارد. همچنين به دليل ماهيت كم هزينه رستوران داري سيار در ابتدا نياز به پرداخت هزينه آنچناني به سازمان هاي دولتي براي كسب مجوز نيست. نرخ ماليات نيز براساس درآمد ما تعيين مي شود. البته در برخي كشورها رستوران هاي سيار سال نخست از پرداخت ماليات معاف هستند.

نكته بعدي در مورد كسب مجوزهاي لازم اقدام براي اخذ پروانه آشپزي است. شايد شما دستپخت خوبي داشته باشيد، اما اين امر براي شروع كارتان به عنوان آشپز كافي نيست. بر اين اساس بايد اقدام به اخذ پروانه آشپزي كرد. اين امر معمولا نيازمند طي دوره هاي آموزشي است. خبر خوش مدت زمان كوتاه دوره هاي آموزشي آشپزي است. به ويژه براي رستوران هاي سيار شما نيازمند مهارت هاي بسيار حرفه اي و پيشرفته نيستيد. فقط بايد آموزش هاي اوليه در مورد بهداشت محيط آشپزخانه و پخت استاندارد غذاها به شما داده شود.

تجهيز آشپزخانه رستوران سيار

پس از آنكه برنامه كسب وكار و مجوزهاي رسمي آماده شد، گام بعدي خريد ون داراي آشپزخانه است. البته به جاي ون امكان استفاده از كاميون هاي سايز كوچك نيز هست. نكته مهم به هنگام انتخاب خودرو و آشپزخانه همراه آن دقت به محيط و امكانات داخلش است. يكي از گزينه هاي جالب براي طراحي هرچه كارآمدتر آشپزخانه اقدام به خريد يك ون و سپس بارگذاري آشپزخانه روي آن است.

وقتي قصد راه اندازي يك آشپزخانه سيار را داريم، بايد به نماي بيروني خودروي مان نيز توجه كنيم. به اين ترتيب استفاده از رنگ هاي جذاب و چشم نواز در كنار طرح هاي جالب توصيه اصلي من است. اگر بودجه شما براي خريد آشپزخانه سيار كافي نيست، سراغ اجاره آن برويد. امروزه بسياري از شركت ها در زمينه اجاره خودروهاي مختلف و داراي آشپزخانه فعاليت دارند. نكته پاياني در مورد آشپزخانه سيار ما استفاده از لباس يكدست و ويژه از سوي همكاران است. به اين ترتيب جلوه اي حرفه اي از ما به نمايش گذاشته خواهد شد. خوشبختانه تهيه لباس هاي يكدست كار بسيار ساده اي است. به اين ترتيب حتي امكان دوخت آن به وسيله خودمان نيز وجود دارد.

 منبع : دنياي اقتصاد 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.